Golf van Gökova

gokova

Highlights 

Deze route brengt u langs idyllische baaitjes en pittoreske dorpjes. Op Cleopatra Island is er een prachtig wit strandje en een Byzantijnse ruïne. Volgens de overlevering liet keizer Marcus Antonius zand uit de Sahara woestijn van Egypte overbrengen naar Turkije, speciaal om zijn geliefde Cleopatra te behagen. Meer oudheden zijn te bezichtigen in Kisebükü. In Ōren kunt u een authentieke Turkse markt bezoeken, waar ze heerlijke streekproducten verkopen. Op deze markt zult u weinig toeristen treffen. English harbour, met haar beschutte groene baaitjes, ademt een magische sfeer uit. Het is een heerlijke plek om te verblijven en van hieruit kunt u een uitstapje maken naar Marmaris, om daar te winkelen of de hamam (een traditioneel Turks badhuis) te bezoeken.

Golf van Hisarönü

hisaronu

Highlights

Deze route voert u langs steile rotswanden, leuke stadjes en dorpjes, en diverse bezienswaardigheden. In Selimye en Bozburun (beroemd om de heerlijke thijmhoning), is wekelijks een kleine lokale markt en kun je een Turkse kapper bezoeken. Datça is een toeristisch plaatsje met leuke Turkse winkeltjes, gezellige terrasjes en een hamam (een traditioneel Turks badhuis). Aan de rand van Eski (=oud) Datça bevindt zich een grote olijvenplantage die de moeite waard is om te bezichtigen. Knidos ligt op het uiterste westelijke puntje van het schiereiland en is een stad met veel historie, waar je de overblijfselen kan bezoeken van onder andere de agora, het amphitheater en de tempel van Dionysus.

Combinatiereis Griekse eilanden & Turkije

turkije & griekse eilanden

Highlights 

Deze reis brengt je langs Datça en Knidos in Turkije (zie hierboven) en geeft je de gelegenheid om naast Kos, een aantal wat minder bekende Griekse eilanden te bezoeken. Op Symi vind je vele kleurrijke neoklassieke huizen, diverse valleien en rotsachtige hellingen wat er voor zorgt dat het een van de meest schilderachtige stukjes Griekenland wordt genoemd. Op Nisyros kun je een levende vulkaan vinden, op sommige plekken op het eiland komen de zwaveldampen uit de grond.

© Copyright Caretta sailing   -  kvk: 53871693